© 2014 - 2018 Cargreece.gr - All Rights Reserved

Αρχική          Αεροδρόμια      Διαχείριση Κράτησης

Οχήματα         Διαδρομές               FAQ
 
Προορισμοί       Χάρτης             Επικοινωνία

CarGreece.gr The car rental specialists

English

Ελληνικά

Русский

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στη Χίο

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Γνωστή σε πολλούς ως «το Νησί της Μαστίχας» (αποκαλούμενη έτσι λόγω των μαστιχόδεντρων που φυτρώνουν εκεί), η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου. Τα αρωματικά μαστιχόδεντρα παράγουν τσίχλα μαστίχα, η οποία εξάγεται για χρήση σε διάφορα προϊόντα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα για το είναι γνωστή οποίο η Χίος - όπως και πολλά άλλα ελληνικά νησιά, η Χίος έχει μια μακρά, πλούσια ιστορία. Αρχαιολογικές ανασκαφές των σπηλαίων στο βόρειο τμήμα του νησιού υπέδειξαν την παρουσία ανθρώπων στο νησί από τη Νεολιθική εποχή. Σε συνδυασμό με τις όμορφες παραλίες και τα θρυλικά χωριά, μια επίσκεψη σε αυτή την ιστορική τοποθεσία προσφέρει μια πραγματικά συναρπαστική περιπέτεια.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου από τη CarGreece.gr θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την περιπέτειά σου αμέσως. Χρησιμοποίησε το απλό σύστημα κρατήσεών μας για να βγεις στο δρόμο με ένα από τα πολλά οχήματά μας. Μπορείς να παραλάβεις το αυτοκίνητό σου από οποιαδήποτε από τις θέσεις μας, και εμείς θα βεβαιωθούμε ότι έχεις πληρώσει την χαμηλότερη δυνατή τιμή. Με τη CarGreece.gr, σύντομα θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την περιπέτειά σου σε αυτό το μαγικό, ηλιόλουστο νησί.


ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ;

Κατά την επίσκεψή σου στη Χίο, ένα νησί στο οποίο έχει χορηγηθεί προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, δεν πρέπει να χάσεις τα Μαστιχοχώρια. Αυτοί οι οχυρωμένοι οικισμοί μαστίχας, που χτίστηκαν τον 14ο αιώνα και είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τα πολύτιμα δέντρα που φυτρώνουν εκεί, είναι εντυπωσιακοί και συναρπαστικοί από αρχιτεκτονικής άποψης. Το Πυργί είναι το μεγαλύτερο της ομάδας και, όπως και οι άλλοι, είναι γεμάτο ιστορία και ομορφιά. Η περιοχή διαθέτει ένα συγκρότημα από μεσαιωνικά σπίτια που χτίστηκαν αρχικά για να στεγάσουν τις οικογένειες των τοπικών αρχόντων και τους καλλιεργητές μαστιχόδεντρων που κάποτε εργάζοντο εκεί. Η αρχιτεκτονική του είναι υποδειγματική, και παρείχε προστασία για τους ντόπιους από τους αρπακτικούς πειρατές. Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα πρωτότυπα χωριά υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του 1881, πολλά παραμένουν εκεί και αποτελούν μερικές από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές κοινότητες στην Ελλάδα σήμερα. Υπάρχουν τόσα πολλά να δεις σε αυτά τα θαυμάσια χωριά, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία παραγωγής μαστίχας με τα μάτια σου.

Ένας άλλος βασικός σταθμός είναι η Νέα Μονή, ένα μοναστήρι του 11ου αιώνα στο νησί, το οποίο αναγνωρίζεται ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και φημίζεται για τα ψηφιδωτά του, τα οποία θεωρούνται ότι είναι μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της Μακεδονικής Αναγεννησιακής τέχνης στην Ελλάδα.

Είναι πιθανό κάποιος να γεμίσει ολόκληρες τις διακοπές του απολαμβάνοντας την αρχαία ιστορία αυτού του ξεχωριστού νησιού, αλλά θα χάσεις αν δεν επισκεφτείς την υπέροχη ποικιλία από παραλίες που σου προσφέρει η Χίος. Εάν αναζητείς μια διασκεδαστική ζωντανή παραλία που είναι κατάλληλη τόσο για εργένηδες όσο και για οικογένειες, τότε οδήγησε μέχρι τον Καρφά. Αυτή η απαλή, αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα, ρηχά νερά είναι καλά οργανωμένη, με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και θαλάσσια αθλήματα. Εκεί θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για μια συναρπαστική εμπειρία στην παραλία. Ωστόσο, αν αναζητάς κάποιο ήσυχο μέρος για να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις, πήγαινε προς την Πραστιά. Όντας μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Χίου, αυτή η παραλία έχει πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο, και περιβάλλεται από απόκρημνα βράχια που καλύπτονται με δέντρα πεύκων, όλα αυτά την καθιστούν μέρος αληθινής φυσικής ομορφιάς.

Εκτός από τα μαστιχόδεντρα, τα ιστορικά αξιοθέατα που είναι βυθισμένα στο μύθο, τα προϊστορικά σπήλαια, την παλαιά τέχνη, και τις φοβερές παραλίες, υπάρχουν ακόμα περισσότερα για να δεις σε αυτό το υπέροχο νησί. Εξοπλίσου με ένα χάρτη ή ένα GPS και βγάλε το μέγιστο κέρδος από την ενοικίαση του αυτοκινήτου σου εξερευνώντας τη Χίου στο μέγιστο. Δεν θα μείνεις απογοητευμένος με αυτά που θα ανακαλύψεις.


Δημοφιλείς Τοποθεσίες Παραλαβής Αυτοκινήτου στη Χίο
Διεθνές Αεροδρόμιο Χίου(JKH)
Πόλη της Χίου (κέντρο)
Λιμάνι
Καρφάς (Ωκεανία)