© 2014 - 2018 Cargreece.gr - All Rights Reserved

Αρχική          Αεροδρόμια      Διαχείριση Κράτησης

Οχήματα         Διαδρομές               FAQ
 
Προορισμοί       Χάρτης             Επικοινωνία

CarGreece.gr The car rental specialists

English

Ελληνικά

Русский

Ταξίδι από την Αθήνα στην Αρχαία Ολυμπία

Ολυμπία... Ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα!

Η Ελλάδα είναι ένας παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός, βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων και πιο δημοφιλών μερών στη Γη. Μια «ευλογημένη» γη όπου η ιστορία συνυπάρχει αρμονικά με τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες, όπου η θάλασσα και τα βράχια ενισχύουν τον «καμβά» ενός από τα πιο σπουδαία μέρη που μπορέσεις να επισκεφτείς στη ζωή σου. Σήμερα, η απόσταση, ο χρόνος και το κόστος δεν είναι αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα για να σε σταματήσουν να επισκεφτείς μακρινά μέρη. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα είναι μια πολύ προσιτή και εύκολα προσεγγίσιμη χώρα, ανεξάρτητα από το πού ζεις.

Απλά πρέπει να κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο, να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια και το ξενοδοχείο και είσαι έτοιμος/η να εξερευνήσεις μια χώρα όπου οι μυρωδιές, οι γεύσεις, τα χρώματα, η ιστορία, η φύση, «χορεύουν» αέναα στο ρυθμό της ζωής. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσεις την Ελλάδα είναι να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο!

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, όλες οι μεγάλες που δραστηριοποιούνται παγκόσμια, καθώς και πολλές άλλες, και σίγουρα θα μπορέσεις να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις μια περιουσία ή να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ασφαλής ενώ οδηγείς. Μην ξεχνάς ότι οι υποδομές στην Ελλάδα είναι από τις καλύτερες όσον αφορά τη φιλοξενία, τη μεταφορά και τα πράγματα που έχεις να κάνεις. Από την άλλη πλευρά, αν η ύπαρξη τόσο πολλών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων σου προκαλεί πονοκέφαλο, επιβάλλεται να ρίξεις μια ματιά στην www.cargreece.gr, αφού συγκρίνουμε τιμές από όλα τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η cargreece.gr παρέχει ένα ιδιαίτερα βολικό πόρταλ που κάνει όλη την έρευνα για εσένα και βρίσκει τις πιο κατάλληλες προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες και συμβαδίζουν με τον προϋπολογισμό σου. Οπότε, μερικές εβδομάδες πριν την πτήση προς την Ελλάδα, επισκέψου την cargreece.gr, υπέβαλε τα κριτήριά σου στη μηχανή αναζήτησης, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις τις καλύτερες δυνατές προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων! Τέλος στη φασαρία, τα νεύρα και τον πανικό... Χαλάρωσε και απόλαυσε το! Το πόρταλ σου προσφέρει 100% ασφαλείς συναλλαγές μέσω διαδικτύου και ένα πολύ φιλικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου και ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ελλάδα με ένα διασκεδαστικό και περιπετειώδη τρόπο.

Υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά μέρη στην Ελλάδα που είναι δύσκολο να επιλέξεις πού θα πας πρώτα. Δεν είναι άξιο απορίας γιατί οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα επιστρέφουν τουλάχιστον 5-6 φορές «διψώντας» για περισσότερα. Αν δε σε ελκύει η ιδέα να ξοδευτείς για «σικ» clubbing, ψώνια και ηλιοθεραπεία σε κάποιο από τα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, αλλά είσαι ίσως ένας από εκείνους τους ανθρώπους που χρειάζονται ήσυχες διακοπές κατά τη διάρκεια των οποίων μπορούν να ατενίζουν, να περπατούν και να μαθαίνουν περισσότερα για τα σπουδαία αρχαία ελληνικά μνημεία, τότε η αρχαία Ολυμπία φαίνεται να είναι το ιδανικό μέρος για σένα!

Τοποθετημένη στη Δυτική Πελοπόννησο, στη λεγόμενη κοιλάδα των Θεών, αυτή η ιερή αρχαία περιοχή άνθισε πριν από αιώνες και μετατράπηκε στη γενέτειρα ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων στην ιστορία της ανθρωπότητας• η αρχαία Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Όταν φτάσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κάνε check-in στον πάροχο ενοικίασης αυτοκινήτων που έχεις κάνει κράτηση μέσω της www.cargreece.gr. Φόρτωσε τα πράγματα σου στο αυτοκίνητό σου (μήπως παραλείψαμε να αναφέρουμε ότι μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για 4 ημέρες σε μια συνολική τιμή που ξεκινά από 100 ευρώ, χαλάρωσε, εξοικειώσου με το μέσο μεταφοράς σου, και άρχισε να οδηγείς προς την Ολυμπία. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές αν θες να οδηγήσεις προς την αρχαία Ολυμπία. Η πρώτη είναι μέσω της ηπειρωτικής Πελοποννήσου (Βυτίνα) - απέχει λιγότερο και θα φτάσεις στην αρχαία Ολυμπία πιο γρήγορα, αλλά ο δρόμος στα περισσότερα από τα μέρη είναι αρκετά παλιός και θα πρέπει να οδηγήσεις μέσα από κάποια πραγματικά ορεινά τοπία.

Η άλλη είναι μέσω της Ολυμπίας Οδού (Πάτρα), που είναι ένας από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ίσως υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα, σε πολλά σημεία γίνονται οδικά έργα, αλλά ... είσαι διακοπές. Η περιπέτεια κάνει καλό!

Διαλέγοντας την Ολυμπία Οδό, θα έχεις την ευκαιρία για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να οδηγείς παράλληλα με την ακτή. Πολλά εντυπωσιακά τοπία θα ξεδιπλωθούν, και σίγουρα θα κάνεις πολλές στάσεις, τόσο για να ξεκουραστείς, όσο και να τραβήξεις μερικές πραγματικά συναρπαστικές φωτογραφίες και βίντεο!


Αρχαία Ολυμπία... ένας ιερός τόπος με ένδοξη ιστορία!


Η Αρχαία Ολυμπία ανήκει στο νομό Ηλείας και βρίσκεται περίπου 19 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Πύργου στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ουσιώδη αξιοθέατα ελληνικής ιστορίας, με τις ρίζες του να πηγαίνουν δεκάδες αιώνες πίσω στο χρόνο. Η Αρχαία Ολυμπία είναι το λίκνο των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και κάθε τέσσερα χρόνια η «ιερή φλόγα» γεννιέται σύμφωνα με τον παραδοσιακό αρχαίο τρόπο, το σύμβολο του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να μπορείς να δεις ολόκληρο το τελετουργικό ακριβώς όπως οργανωνόταν πριν από χιλιάδες χρόνια! Από εκεί, η φλόγα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, περνώντας από όλες τις χώρες, μέχρι να φτάσει την πόλη που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Πω πω... απλά η σκέψη του μπορεί εύκολα να σου προκαλέσει ρίγη συγκίνησης!

Στη συμβολή των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, κάτω από την πανίσχυρη σκιά του Κρονίου Λόφου, βρίσκεται η ιερή γη της αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί θα δεις από κοντά ένα πολύπλοκο αρχαιολογικό χώρο και τα μνημεία όπου πραγματοποιούνταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δοκίμασε να κλείσεις τα μάτια σου, να αγγίξεις τα περήφανα μάρμαρα, και να αναπνέεις απαλά και προσπαθήστε να «αγκαλιάσεις» τη θετική ενέργεια του τόπου. Η δόξα και ο σεβασμός για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ακόμα και οι πόλεμοι σταματούσαν σχεδόν σε όλο το γνωστό αρχαίο κόσμο για όλη την περίοδο μέχρι το τέλος των Αγώνων. Θεωρούταν σοβαρή βλασφημία στους Θεούς, αν μια αρχαία πόλη-κράτος συμμετείχε σε πόλεμο τότε.

Σήμερα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται ένα από τα πλουσιότερα εμπορικά σήματα στον κόσμο, και είναι το κορυφαίο σύγχρονο αθλητικό γεγονός με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους να το παρακολουθούν. Ως εκ τούτου, λειτουργεί και ως ένα σπουδαίο θέαμα που προσελκύει τουρίστες, με χιλιάδες από αυτούς να επισκέπτονται καθημερινά αυτήν την ιερή γη κατά τη διάρκεια της αιχμής του καλοκαιριού.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θυμίζει πέρασμα στο χωροχρόνο. Υπάρχει ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από το χώρο στάθμευσης και συνεχίζει κατηφορικά, περνώντας τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Κλαδέο και καταλήγει στην κύρια είσοδο. Μπορείς να περπατήσεις μέσα από τα εντυπωσιακά αρχαία ερείπια που χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και τους επισκέπτες-αθλητές ως χώροι λατρείας, αθλητισμού, συνεδρίων, κ.λπ.

Ενώ βρίσκεσαι στην αρχαία Ολυμπία, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το μουσείο για να δεις μερικά πραγματικά συναρπαστικά και πανέμορφα αρχαία αντικείμενα. Μερικά από τα πιο σημαντικά από αυτά είναι: ο Ερμής του Πραξιτέλους (ένα από τα πιο διάσημα αρχαία αγάλματα στον κόσμο), η Νίκη του Παιωνίου (ένα από τα πιο άρτια αριστουργήματα της ελληνικής γλυπτικής), ο γλυπτός διάκοσμος του ναού του Δία, κ.λπ.

Επιπλέον, μπορείς να απολαύσεις τη φυσική ομορφιά που περιβάλλει τη σύγχρονη Ολυμπία, ένα τοπίο που συνδιάζει εξαίσια βουνό και θάλασσα!


Διαμονή και Φαγητό

Η αρχαία πόλη της Ολυμπίας είναι μάλλον μικρή. Ως εκ τούτου, όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο. Μπορεί να μην έχει το κύρος που είχε στο παρελθόν, αλλά εξακολουθεί να ενδείκνυται για πολύ ρομαντικές και ωραίες βόλτες. Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι ως επί το πλείστον μεσαίου μεγέθους και μπορούν να σου προσφέρουν εκπληκτική θέα.

Ξενοδοχεία κοντά στην αρχαία Ολυμπία προσφέρουν στους επισκέπτες δωμάτια, στούντιο και σουίτες που είναι ζεστά, άνετα και ευρύχωρα. Τα περισσότερα από τα κτίρια είναι είτε ανακαινισμένα είτε ακολουθούν μια ίσως αυστηρή παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η ενέργεια του τόπου είναι εξαιρετικά θετική, και σίγουρα θα νιώσεις ανανεωμένος και γεμάτος ενέργεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα θετικά σου συναισθήματα θα ενισχυθούν περαιτέρω όταν ανακαλύψεις ότι οι τιμές ανά διανυκτέρευση κυμαίνονται μεταξύ 50-90 ευρώ κατά τη διάρκεια της μέσης εποχής με ένα επιπλέον 30-50% μέση αύξηση κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου. Είναι ένα αρκετά καλό εύρος τιμών, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα μένεις σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο κοντά σε ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου! Απλά βεβαιώσου ότι θα επισκεφτείς την Ολυμπία μια χρονιά που δε διοργανώνονται Ολυμπιακοί Αγώνες!

Μιλώντας για φαγητό, δεν θα βρεις τίποτα πάρα πολύ ιδιαίτερο ή γκουρμέ. Το φαγητό σερβίρεται ως επί το πλείστον σε μικρού και μεσαίου μεγέθους παραδοσιακές ταβέρνες. Τα παραδοσιακά πιάτα τους είναι αντιπροσωπευτικά των τοπικών προϊόντων και σίγουρα θα διασκεδάσουν και θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου. Και όσο για τις ρίζες του παραδοσιακού ελληνικού φαγητού, καλά μαντάτα, διότι η ελληνική κουζίνα είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής!

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά μπαράκια και καφετέριες, όπου μπορείς να απολαύσεις τον απογευματινό σου καφέ ή ένα δροσιστικό κοκτέιλ. Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που βαρεθείς, μπορείς πάντα να οδηγήσεις στην πόλη του Πύργου, όπου θα έχεις μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή!

Μέρη για να δεις... Πράγματα που μπορείς να κάνεις κοντά στην αρχαία Ολυμπία
Ενόσω μένεις κοντά στην αρχαία Ολυμπία για μια-δυο μέρες, υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις!

Υπάρχουν αρκετά πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με το πιο σημαντικό να είναι το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας και η οικολογική πανήγυρις στην όχθη του Αλφειού.

Αν είσαι ένα περιπετειώδες άτομο και λατρεύεις τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, τότε θα χαρείς να μάθεις ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά έντονες/υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις πεζοπορία, ποδηλασία, ράφτινγκ, καγιάκ και kite surf. Απλά ρώτησε τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σου, και θα χαρεί να σου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες!

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της διαμονής σου είναι: Ο Αλφειός ποταμός, οι καταρράκτες της Νέδας, η παραλία του Κάτω Σαμικού, οι εγκαταστάσεις φυσικού σπα (ιαματικές πηγές) του Καϊάφα, το μικρό γραφικό χωριό του Κατακόλου, και πολλά πολλά άλλα! Το καθένα από αυτά τα μέρη απέχει το πολύ μισή ώρα με το αυτοκίνητο από την Ολυμπία!

Την επόμενη φορά που θα σχεδιάζει τις διακοπές σου στην Ελλάδα, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο ... ζήσε την ελευθερία που μόνο τα οδικά ταξίδια μπορούν να σου προσφέρουν και να απόλαυσε την παρθένα υπόσταση της Ελλάδας κάνοντας μια επίσκεψη σε έναν από τους πιο ιερούς χώρους αυτής της όμορφης χώρας. Η αρχαία Ολυμπία και τα κοντινά της σαγηνευτικά μέρη περιμένουν να τα εξερευνήσεις!