© 2014 - 2018 Cargreece.gr - All Rights Reserved

Αρχική          Αεροδρόμια      Διαχείριση Κράτησης

Οχήματα         Διαδρομές               FAQ
 
Προορισμοί       Χάρτης             Επικοινωνία

CarGreece.gr The car rental specialists

English

Ελληνικά

Русский

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στον Βόλο

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Η Ελλάδα είναι σίγουρα ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Είναι μια χώρα μαγική η οποία προσφέρει απλόχερα μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη που θα αποφασίσει να την επισκεφτεί! Σε κάθε γωνιά αυτής της ευλογημένης γης, η ιστορία αναμειγνύεται αρμονικά με την ομορφιά της φύσης σε ένα πολύχρωμο καμβά όπου η παράδοση συνυπάρχει με το καινούριο, χρωματίζοντας τα αισθήματα και τις εμπειρίες με τα μοναδικά χρώματα, εικόνες, γεύσεις κι αρώματα της Ελληνικής υπαίθρου! Και όλα αυτά, σε μια χώρα όπου ο ήλιος λάμπει πάνω από 300 μέρες το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο φωτεινές χώρες του κόσμου, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Ο κάθε ταξιδιώτης που επιλέγει να ανακαλύψει την Ελλάδα, σύντομα διαπιστώνει έκθαμβος ότι οι εναλλακτικές επιλογές για μοναδικά υπέροχες εμπειρίες διακοπών είναι απλώς ατελείωτες! Πρόκειται για μια χώρα που μπορεί να γίνει ο ιδανικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη, ασχέτως αν είναι Έλληνας ή ξένος. Εδώ, μπορείτε να συνδυάσετε extreme, εναλλακτικές, οικονομικές, πολυτελείς, θρησκευτικές και πολλές πολλές άλλες εμπειρίες διακοπών. Μπορείτε να επισκεφτείτε πολλά από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία και χώρους, να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα σε υπέροχες παραλίες, πολλές εκ των οποίων συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο μαγευτικές του κόσμου, να εξιτάρετε τον ουρανίσκο σας και να ταξιδέψετε σε υπέροχες γευστικές απολαύσεις της Ελληνικής κουζίνας, να νιώσετε αυθόρμητα τη ζεστή Ελληνική φιλοξενία των ντόπιων και πολλά πολλά ακόμα. Και φυσικά, το αυτοκίνητο αποτελεί έναν από τους πλέον ιδανικούς τρόπους για να ανακαλύψετε τους ‘θησαυρούς’ της Ελλάδας, γνωστούς κι αγνώστους!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και τα επενδυτικά κονδύλια της ΕΕ, ώθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της χώρας με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν μεγάλα έργα οδοποιίας. Έτσι, οι μετακινήσεις πλέον γίνονται πολύ ευκολότερα και οι οδηγοί φτάνουν στον προορισμό τους ξεκούραστα και πολύ πιο γρήγορα. Αν προσθέσει κανείς στην πολυ-παραγοντική αυτή εξίσωση το γεγονός ότι οι τουριστικές μονάδες της χώρας θεωρούνται από τις πληρέστερες παγκοσμίως, καθώς μπορούν να εξυπηρετήσουν ιδανικά όλα τα γουστά και τα ‘πορτοφόλια’, τότε το συμπέρασμα είναι απλό! Η Ελλάδα είναι σίγουρα από τους ιδανικότερους τουριστικούς προορισμούς και για αυτό τον λόγο ο τουρισμός γνωρίζει τεράστια άνθιση τις τελευταίες δεκαετίες με εκατομμύρια τουριστών να την επισκέπτονται όλους τους μήνες του χρόνου!

Φυσικά, το κυριότερο μέσον μεταφοράς των τουριστών είναι το αεροπλάνο! Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση στο συνολικό αριθμό διαθέσιμων αεροδρομίων και πλέον σχεδόν κάθε μεγάλο αστικό κέντρο της χώρας διαθέτει ένα αεροδρόμιο σε μικρή ακτίνα. Εκτός από τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της Αθήνας και Θεσαλλονίκης, υπάρχουν πολλά μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία αποτελούν στρατηγικές πύλες άμεσης προσέλευσης τουριστών πρακτικά σε όλα τα σημεία της χώρας!

 Αεροδρόμιο ΒόλουΕάν λοιπόν ψάχνετε για ένα περιφερειακό αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται στην ‘καρδιά’ της Κεντρικής Ελλάδας, τότε το Εθνικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL) είναι η ιδανική σας επιλογή. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL) λειτουργεί από το 1993. Πρόκειται για ένα μοντέρνο περιφερειακό αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εθνικών/διεθνών και τσάρτερ πτήσεων και ουσιαστικά αποτελεί το συνδετικό πυλώνα της Κεντρικής Ελλάδας με ορισμένες από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις, όπως πχ. : Λονδίνο, Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), Παρίσι, Λυών (Γαλλία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Γενεύη (Ελβετία), Βιέννη (Αυστρία), Πράγα (Τσεχία).

Μάλιστα,  κατά την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο, (Μάιος - Σεπτέμβριος) υπάρχουν πτήσεις καθημερινά. Επομένως, έχετε πολλές εναλλακτικές αεροπορικών εταιριών και πτήσεων διαμετακόμισης (transit flights) για να φτάσετε στον Εθνικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL). Οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν πτήσεις από/προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο προς το παρών είναι οι εξής: HOP!, Germania, EnterAir, Transavia.com, Transavia France, FlyNiki, Austrian, Small Planet Airlines, Monarch, Europe Airpost, Travel Service. Θα μπορούσε μάλιστα να ειπωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον γρήγορα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας το οποίο προσφέρει όλο το φάσμα υπηρεσιών για την ομαλή εξυπηρέτηση των επιβατών. Μάλιστα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου θα βρείτε και τα γραφεία των 3 γνωστών διεθνών γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων: Hertz, Budget, Avis. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 3χμ από την έξοδο στον κόμβο Αλμυρού του αυτοκινητόδρομου E75 και μόλις 25χμ νοτίως της πόλης του Βόλου (λιγότερο από μισή ώρα με το αυτοκίνητο).

Εν ολίγοις, το Εθνικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL) αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να κάνουν διακοπές και να εξερευνήσουν την Κεντρική Ελλάδα. Τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής είναι: η πόλη του Βόλου, το Πήλιο, το νησιωτικό σύμπλεγμα Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλλόνησος, Σκύρος), τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, κλπ.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Βόλου, μιας από τις ομορφότερες και γραφικότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας που έχει χτιστεί κάτω από την προστατευτική ‘αγκαλιά’ του καταπράσινου Πηλίου. Ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν σαφώς έναν από τους πιο δημοφιλείς συνδυαστικούς τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και γενικότερα της χώρας. Εκτός από τις πολλές κρουαζιέρες που ‘δένουν’ στο λιμάνι της πόλης και τις δεκάδες πτήσεις που φτάνουν εβδομαδιαίως στο αεροδρόμιο, πολλοί είναι και οι Έλληνες που επιλέγουν την πόλη και το ‘βουνό των Κενταύρων’ όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για ΣΚ αποδράσεις, καθώς οι πασίγνωστοι θαλασσινοί μεζέδες που σερβίρουν τα τσιπουράδικα δίπλα στην θάλασσα, οι πολύ προσιτές τιμές και τα ιδιαιτέρως πολλά αξιοθέατα, αποτελούν σημαντικούς πόλους εγχώριας τουριστικής έλξης. Επίσης, από το λιμάνι της πόλης, αναχωρούν καθημερινά ferry boats για τις μαγικές Σποράδες!.


Βόλος… ο ‘μυθικός προορισμός’ στη γη των Αργοναυτών και των Κενταύρων!


ΑργόΟ Βόλος είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της χώρας! Το λιμάνι του είναι από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα. Η πόλη είναι χτισμένη στην ‘καρδιά’ της Ανατολικής παράλιας Κεντρικής Ελλάδας (320χμ ΒΑ της Αθήνας και 219χμ ΝΔ της Θεσσαλονίκης) δίπλα στα φιλόξενα νερά του Παγασητικού Κόλπου και στη σκιά του ‘ευλογημένου’ Πηλίου, του βουνού των μυθικών Κενταύρων. Ο Βόλος συνδυάζει άριστα τα γραφικά χαρακτηριστικά μιας παράκτιας πόλης με τις απίστευτες φυσικές ομορφιές του Πηλίου.

Η πλούσια ιστορία της πόλης είναι εμφανής σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλευρά της. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Βόλο θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε υπέροχα νεοκλασσικά κτίρια και αρχοντικά, δημόσια κτίρια πραγματικά ‘κοσμήματα’ αρχιτεκτονικής, αλλά και ιδιαιτέρως όμορφες πρωτο-βιομηχανικές μονάδες του 19ου και 20ου αιώνα, κλπ.

Το παράκτιο μέτωπο της πόλης είναι ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας. Πλήρως πεζοδρομημένο, αποτελεί ιδανικό μέρος για απογευματινές βόλτες δίπλα στα δεμένα γιωτ και ιστιοφόρα, αλλά και για ποδηλασία, καθώς ο παράκτιος ποδηλατόδρομος δημιουργεί μια υπέροχη παραθαλάσσια διαδρομή άνω των 18χμ. Για τους καλοφαγάδες, οι δεκάδες ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες και τσιπουράδικα υπόσχονται μοναδικές στιγμές γευστικών απολαύσεων. Τα τσιπουράδικα μάλιστα έχουν τέτοια φήμη που χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται την πόλη κάθε ΣΚ για να απολαύσουν υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες και τσίπουρο δίπλα στην θάλασσα. Η παραλιακή πεζοδρομημένη λεωφόρος Αργοναυτών είναι επίσης ένα ιδανικό σημείο για μοναδικές φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος, καθώς η πολυπλοκότητα των χρωμάτων που δημιουργούνται σε κάθε ηλιοβασίλεμα θα μαγέψει ακόμα και τον πιο επιλεκτικό επισκέπτη.


Τα Σημεία του Βόλου που δεν θα πρέπει να χάσετε…!

ΒόλοςΟ Βόλος είναι μια πόλη πολυσύνθετη, μια πόλη γεμάτη ενδιαφέρουσες γωνιές που είναι πρακτικά δύσκολο να την περιηγηθείτε επαρκώς σε λίγες μέρες. Μια εβδομάδα με δέκα μέρες είναι ίσως η ιδανικότερη χρονική διάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια επενδύθηκαν πολλά χρήματα από τις διάφορες τοπικές αυτοδιοικήσεις, κρατικά κι Ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε η όμορφη αυτή πόλη να αποκτήσει ένα ιδιαιτέρως φιλικό ως προς το περιβάλλον προφίλ και ταυτόχρονα να γίνει ιδιαιτέρως φιλική ως προς τους επισκέπτες της. Ίσως ένα από τα σημαντικότερα έργα ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός ιδιαιτέρως αναπτυγμένου δίκτυου ποδηλατόδρομων. Μάλιστα, ο παράκτιος ποδηλατόδρομος ξεπερνάει τα 10χμ και δημιουργεί μια ιδανική διαδρομή για ποδηλάτες και περιπατητές. Αρκεί να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο τεράστιο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και να απολαύσετε μια πραγματικά μοναδική περιπατητική εμπειρία σε ένα από τα ομορφότερα πεζοδρομημένα λιμάνια της Ελλάδας. Επίσης, ο περιφερειακός δρόμος που δώθηκε πρόσφατα ολοκληρωμένος προς δημόσια χρήση θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο, καθώς πλέον μπορείτε να φτάσετε στις διάφορες μαγευτικές παραλίες και γραφικά χωριά του Πηλίου χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από το κέντρο της πόλης.

Εντός ολίγων λεπτών περπατήματος, θα μπορέσετε να θαυμάσετε πληθώρα υπέροχων νεο-κλασσικών και βιομηχανικών κτιρίων κυρίως της περιόδου μεταξύ 18ου και αρχών 20ού αιώνα. Τα κτίρια αυτά αποτελούν θαυμάσιες αποδείξεις της λαμπρής περιόδου που η πόλη γνώριζε άνθιση κατά τη διάρκεια της Ελληνικής βιομηχανικής επανάστασης. Ο Βόλος ήταν από τις πρώτες πόλεις της χώρας που αναπτύχθηκαν βιομηχανικά! Η περιοχή των ‘Παλαιών’, κοντά στο Δημαρχείο και στο λιμάνι, υπήρξε η ‘καρδιά’ της πρώτης βιομηχανικής περιόδου της πόλης (εκεί κοντά, αξίζει να επισκεφτείτε το συγκρότημα Τσαλαπάτα όπου βρίσκεται το πρώτο εργοστάσιο πλινθο-κεραμοποιίας της χώρας).

Περπατώντας προς τη Βόρειο Βορειο-Δυτική πλευρά της πόλης θα φτάσετε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Η συγκεκριμένη περιοχή κατοικήθηκε κι αναπτύχθηκε κυρίως από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή (κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920). Εκεί, θα μπορέσετε να δείτε αρκετά σπίτια (προσφυγικά) που σώζονται από εκείνη την περίοδο, όπως και θαυμάσιες εκκλησίες που χτίστηκαν από τους Μικρασιάτες με σημαντικότερη αυτή της Ευαγγελίστριας!

Σε γενικές γραμμές, τα νεο-κλασσικά αρχοντικά, ο γραφικός σιδηροδρομικός σταθμός (ένας από τους ομορφότερους της χώρας), τα εργατικά σπίτια και οι διατηρητέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ού αιώνα, τα πολλά γλυπτά κι αγάλματα που κοσμούν τις πολλές πλατείες, η θαυμάσια ρημοτομία, το παραλιακό μέτωπο, το λιμάνι, οι καφετέριες, τα τσιπουράδικα, οι εκκλησίες, η πανέμορφη δημοτική βιβλιοθήκη, οι πολλοί πεζοδρομημένοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης (κυρίως γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου), τα πολλά μαγαζιά, το εκπλητικό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτος) που βρίσκεται στην παραλία, και πολλά ακόμα, δημιουργούν ένα καταπληκτικό και πολυσύνθετο αμάλγαμα μιας γραφικής και συγχρόνως δραστήριας πόλης!

Εξερευνώντας τον Βόλο, θα διαπιστώσετε με το καλύτερο δυνατό κι άμεσο τρόπο, γιατί η ρημοτομία της πόλης θεωρείται από τις κορυφαίες της Ελλάδας! Αν παρατηρήσετε τον Βόλο από το Πήλιο, θα δείτε ότι η πόλη χωρίζεται σε τέλεια τετράγωνα και ορθογώνια με πέντε βασικές λεωφόρους να ξεχωρίζουν (Λεωφόρος Ιάσωνος, Δημητριάδος, Αναλήψεως, Καρτάλη, Ιωλκού). Ο Βόλος είναι μια πόλη που δε θα χαθείτε ποτέ, είτε οδηγώντας ή περπατώντας!


Περιληπτικά, τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του Βόλου είναι:

- Το πλήρως πεζοδρομημένο κεντρικό παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης που διασχίζει η λεωφόρος Αργοναυτών μετά το Λιμεναρχείο του Βόλου. Εκεί, αξίζει να δείτε το περίφημο γλυπτό της μυθικής Αργούς. Η Αργώ είναι το σύμβολο της πόλης και ο μύθος, καθώς και οι τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές, λέει ότι η περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία ξεκίνησε από την πόλη του Βόλου, συγκεκριμένα από την αρχαία Ιωλκό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορέσετε να δείτε και το περίφημο σύγχρονο αντίγραφο της Αργούς που το καλοκαίρι του 2008 έγινε γνωστό σε όλη την υφήλιο με το περίφημο ταξίδι που είχε αφετηρία το λιμάνι του Βόλου και προορισμό τους Αγίους Σαράντα (Αλβανία) κι εν τέλει την Ιθάκη! Το ταξίδι αυτό απέδειξε περίτρανα, με την θέληση και την αυταπάρνηση των επιστημόνων και των κωπηλατών, ότι η μονήρης πεντικόντορος, όπως ήταν η Αργώ, είχε τη δυνατότητα να διανύει μεγάλες ναυτικές αποστάσεις κι εν τέλει μπορούσε όντως να φτάσει στην Αρχαία Κολχίδα, το σημερινό Πότι της Γεωργίας στη Μαύρη Θάλασσα.

- Το υπέροχο παραθαλάσσιο κτίριο ‘Παπαστράτος’ που χτίστηκε το 1926 και σήμερα στεγάζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου απέναντι από τον κυμματοθραύστη (‘Κορδόνι’).

- Η ιστορική συνοικία των ‘Παλαιών’ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης. Οι τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές έδειξαν ότι το συγκεκριμένο μέρος της πόλης κατοικείται συνεχώς από το 3000π.Χ. Μάλιστα, πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι κάπου εκεί ήταν κτισμένη και η αρχαία Ιωλκός. Στα ‘Παλαιά’ θα βρείτε επίσης τα ερείπια αρχαίων Ρωμαϊκών λουτρών, τα ερείπια του αρχαίου κάστρου της πόλης (μέσα 6ου αιώνα μ.Χ), καθώς και το βιομηχανικό πάρκο Τσαλαπάτα (1925) που υπήρξε το πρώτο πλήρως βιομηχανοποιημένο εργοστάσιο πλινθο-κεραμοποιίας της Ελλάδας. Στις μέρες μας το συγκρότημα Τσαλαπάτα έχει ανακαινιστεί πλήρως και αποτελεί ένα υπέροχο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, να θαυμάσετε διάφορες εκθέσεις τέχνης, να γευματίσετε, να παρακολουθήσετε συναυλίες, και φυσικά να επισκεφτείτε και το ομώνυμο μουσείο.

- Η πλατεία του Ρήγα Φεραίου που είναι η μεγαλύτερη του Βόλου. Εδώ, θα βρείτε το υπέροχο Πηλιορείτικο κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο Βόλου και το Δημοτικό Θέατρο που διαθέτει τη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή των Βαλκανίων..

- Το μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου όπου θα βρείτε και την ομώνυμη εκκλησία η οποία χτίστηκε το 1936. Το συγκεκριμένο πάρκο ενώνεται με το παραθαλάσσιο άλσος του Αναύρου και με αυτό το τρόπο δημιουργείται ένας τεράστιος πνεύμονας οξυγόνου από τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν φυτευθεί. Φυσικά, είναι μια τεράστια πλήρως πεζοδρομημένη περιοχή που αποτελεί συνέχεια του παραθαλάσσιου μετώπου της παραλίας του Βόλου. Στο άλσος Αναύρου θα μπορέσετε να θαυμάσετε κι εξαίσια δείγματα αφηρημένης γλυπτικής που αποτελούν μια θαυμάσια ‘ανοιχτή’ έκθεση γλυπτικής. Σε αυτή την περιοχή θα βρείτε και το Μουσείο του Βόλου με πλούσια εκθέματα χιλιάδων ετών που αποδεικνύουν την λαμπρή ιστορία της πόλης.


Βασικά, κάποιος θα μπορούσε να γράψει τόμους ολόκληρους για τα αξιοθέατα του Βόλου! Αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μικρή εισαγωγή. Όσο θα γνωρίζετε καλύτερα την πόλη τόσο περισσότερα θα ανακαλύπτετε!


Χρησιμοποιήστε τον Βόλο ως βάση... ανακαλύψτε τη μαγεία και τα μυστικά των γύρω περιοχών!


Μόλις λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Βόλου, θα βρείτε τις σημαντικές αρχαιολογικές περιοχές του Σέσκλου (ο οικισμός χρονολογείται κοντά στο 6000 πΧ και θεωρείται ο παλαιότερος στην Ευρώπη) και του Διμηνίου (ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της Νεολιθικής εποχής στον Ελλαδικό χώρο).

Ο Βόλος προστατεύεται από τους παγωμένους βορειάδες, γιατί βρίσκεται χτισμένος στους πρόποδες του Πηλίου. Το Πήλιο είναι το βουνό των μυθικών Κενταύρων και κατατάσσεται στα ομορφότερα και πιο πράσινα βουνά της Ελλάδας! Καθώς θα οδηγείτε και θα ανακαλύπτετε ολοένα και περισσότερες ομορφιές του Πηλίου τόσο πιο πολύ θα μαγεύεστε! Κατά το μήκος του οδικού δικτύου θα ξεπροβάλλουν Πηλιορείτικα χωρία αξιοθαύμαστης ομορφιάς και γραφικότητας, όπως πχ. Πορταριά, Μακρυνίτσα, Χάνια, Ζαγορά, Αργαλαστή, Τσαγκαράδα, Μηλιές, κλπ. Όλα τα κτίσματα σε αυτά τα χωρία, και γενικότερα στο Πήλιο, χτίζονται αυστηρά σύμφωνα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Τα περισσότερα χωριά κτίστηκαν μεταξύ 15ου και 16ου αιώνα. Στην κορυφή του Πηλίου θα βρείτε ένα καταπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο. Είναι το μοναδικό στην Ευρώπη όπου θα έχετε το μοναδικό πλεονέκτημα να κάνετε σκι και να απολαμβάνετε την υπέροχη θέα από δυο διαφορετικές θάλασσες, το αχανές γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους από τη μια και τα ήρεμα νερά του Παγασητικού κόλπου από την άλλη.

ΤρένοΕάν επισκεφτείτε τον Βόλο την περίοδο μεταξύ Ιουνίου - Οκτωβρίου, τότε θα πρέπει όπως και δήποτε να νιώσετε τη μοναδική εμπειρία που θα σας προσφέρει ο ‘Μουντζούρης’, το πιστό αντίγραφο του ατμό-τρενου που ακολουθούσε την ιστορική διαδρομή του 19ου αιώνα. Η διαδρομή αυτή άρχισε να λειτουργεί το 1895 και συνέδεε το παραθαλάσσιο χωριό των Λεχωνίων με το ορεινό χωριό των Μηλέων που βρίσκεται σε υψόμετρο 400μέτρων. Η διαδρομή είναι πραγματικά απαράμιλης ομορφιάς με τοπία και γέφυρες που πραγματικά κόβουν την ανάσα! Το κόστος του εισιτηρίου με επιστροφή είναι γύρω στα 15-18 ευρώ και χαρακτηρίζεται ως μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης!   

Φυσικά, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι στο Πήλιο θα βρείτε ορισμένες από τις μαγευτικότερες παραλίες της Ελλάδας, οι περισσότερες εξ αυτών μάλιστα έχουν Μπλε Σημαία. Μπορείτε λοιπόν να πονοκεφαλιάσετε ευχάριστα, καθώς ο αριθμός τους είναι πραγματικά μεγάλος και μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε αυτές που βρίσκονται εντός του Παγασητικού Κόλπου (Καλά Νερά, Κορώπη, Άφησσος, κλπ) κι αυτές που βρίσκονται στην πλευρά του Αιγαίου Πελάγους (Άγιος Ιωάννης, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα, Παπά Νερό, Ξυνόβρυση/Ποτιστικά, Μυλοπόταμος, κλπ.).Διαδρομές με το αυτοκίνητο στο Πήλιο

ΠήλιοΤο να ανακαλύψετε τα μυστικά του μαγικού βουνού των Κενταύρων απαιτεί σίγουρα αυτοκίνητο και η επιλογή ενοικίασης αυτοκινήτου φαίνεται ως η ιδανική αν θα έρχεστε από άλλη χώρα και θα θέλετε αυτονομία στις μετακινήσεις και τα χρονοδιαγράμματά σας.Το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όλα τα γραφικά χωριά είναι εύκολα προσβάσιμα, όπως και οι περισσότερες από τις υπέροχες παραλίες του.

Σε γενικές γραμμές, το οδικό δίκτυο του Πηλίου χωρίζεται σε δυο βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας συνδέει τα χωριά του Ανατολικού και Δυτικού Πηλίου, όπως πχ. Χάνια, Ζαγορά, κλπ. Ο δεύτερος άξονας είναι παραθαλάσσιος και συνδέει τα παραθαλάσσια χωριά που βρίσκονται εντός του Παγασητικού κόλπου. Οι δυο αυτοί κεντρικοί άξονες συνδέονται με διασταύρωση κοντά στο ύψος των χωριών Μηλιές, Καλαμάκι και Νεοχώρι.

Ο πρώτος κεντρικός άξονας χαρακτηρίζεται ως ορεινός και ακολουθώντας τον θα συναντήσετε πολλές στροφές, σε πολλά σημεία μάλιστα αρκετά απότομες, αλλά αποτελεί τη μόνη οδική δίοδο προς τα χωριά του Ανατολικού και Δυτικού Πηλίου. Ο δεύτερος είναι σαφώς ευκολότερος στην οδήγηση και αποτελεί τη μόνη οδική δίοδο προς τις παραλίες και τα χωριά που βρίσκονται από την πλευρά του Παγασητικού. Λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας, το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και υπάρχει πολύ καλή σήμανση. Αν και οι δυο δρόμοι έχουν πολλές στροφές, η απίστευτη θέα που θα ξεδιπλώνεται στα μάτια σας όσο θα οδηγείτε σίγουρα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω!Σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Βόλο και το Πήλιο? Τότε γιατί να μην επισκεφτείτε για λίγες μέρες και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων?

Αυτά τα τέσσερα πραγματικά στολίδια του Αιγαίου (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλλόνησος, Σκύρος) βρίσκονται μόλις λίγες ώρες απόσταση από το λιμάνι του Βόλου. Τα νησιά αυτά είναι πασίγνωστα για τα μαγικά κρυστάλινα νερά τους και τις πλούσιες σε βλάστηση παραλίες τους. Επίσης, κοντά στην Αλλόνησο βρίσκεται και το προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο όπου ζει η υπο-εξαφάνιση φώκια Μονάχους. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα νησιά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς διακοπών εξίσου για τους κοσμοπολίτες όσο και για τους εναλλακτικούς φυσιολάτρες και ρομαντικούς!

Οι ζωντανοί και γραφικοί οικισμοί, παραδοσιακοί ως επί το πλείστον, συνδυάζουν αρμονικά τις τοπικές παραδόσεις με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Έτσι, έχετε την επιλογή ξεφαντώματος και shopping therapy στα υπέροχα beach bars, night clubs, ταβέρνες, μαγαζιά τοπικά, αλλά και γνωστών οίκων μόδας, κλπ. Ταυτόχρονα, εάν επιθυμείτε να νιώσετε πιο κοντά στην φύση και να βρεθείτε μακρυά από τους έντονους και φασαριόζικους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle, τότε σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται πολλοί παραδοσιακοί οικισμοί λίγων κατοίκων, παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα όπου θα μπορείτε να απολαύσετε τις ολόφρεσκες ψαριές ημέρας αφημένοι στο ταξιαδιάρικο παφλασμό του κύματος και των τζιτζικιών ή ακόμα να κάνετε μπάνιο ολομόναχοι σε παραδεισένιες παραλίες σε κάποιον από τους αμέτρητους κρυμμένους κολπίσκους που διαθέτουν αυτά τα τέσσερα πραγματικά υπέροχα νησιά! Αυτές οι εικόνες σας έκαναν να ονειροπολήσετε? Φανταστείτε λοιπόν ότι είναι μόλις λίγα από αυτά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε επισκεπτόμενοι τις Σποράδες!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται το ένα από τα νησιά εν τέλει επισκέπτονται και τα άλλα. Μάλιστα αυτή η τάση είναι τόσο διαδεδομένη που ονομάστηκε από τους τουρίστες ως ‘island hopping’. Τα καλά νέα είναι ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα νησιά συνδέονται με τακτά δρομολόγια μεταξύ τους, είτε μέσω ακτοπλοϊκής εταιρίας ή μέσω ημερήσιων κρουαζιέρων και ναυλομένων μικρών καραβιών. Η Σκιάθος, Σκόπελος κι Αλλόνησος συνδέονται καθημερινά ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Βόλου.

ΣκιάθοςΣκιάθος….η Κοσμοπολίτικη!

Σαφώς, η Σκιάθος είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί από τα τέσσερα. Μάλιστα, η ποιότητα της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού έρχεται δεύτερη μόνο πίσω από αυτή της Μυκόνου! Εκεί θα βρείτε πολλά beach bars, night clubs, εστιατόρια, πολυτελή cocktail bars και διάφορα καταστήματα. Η χώρα της Σκιάθου σφύζει από ζωή και στο νησί θα βρείτε πληθώρα από ξενοδοχεία, studios, διαμερίσματα και βίλες για να διαλέξετε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει. Οι παραλίες της Σκιάθου είναι υπέροχες και τα beach parties που γίνονται καθημερινά σε παραλίες, όπως πχ. το Banana beach, έχουν κάνει το νησί ξακουστό κι έξω από τα σύνορα της χώρας. Η δημοφιλής clubbing/party κουλτούρα του νησιού το καθιστά ιδανικό προορισμό για επισκέπτες ηλικίας 17-40 (και φυσικά όσους αισθάνονται νέοι), παρέες φίλων, και γενικότερα όλων αυτών που επιζητούν έντονες διακοπές και πολλά parties!


ΣκόπελοςΣκόπελος….το καταπράσινο νησί της απόδρασης!

Από την άλλη, η Σκόπελος είναι ιδανικός προορισμός διακοπών για αυτούς που ψάχνουν να περάσουν όμορφες, οικογενειακές στιγμές σε ένα καταπράσινο Αιγαιοπελαγίτικο νησί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Μεσογείου με τα δέντρα και τα λουλούδια να φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας. Είναι ιδανικός προορισμός για ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία και οικογένειες. Το τουριστικό προφίλ της είναι σχετικά χαμηλό, έτσι δεν ‘πλημμυρίζει’ ασφυκτικά από τουρίστες, αν και τα νούμερα των αφίξεων βρίσκονται σε ανοδικότατη πορεία τα τελευταία χρόνια. Η διαμονή είναι κυρίως οικογενειακού χαρακτήρα κι εδώ θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ορισμένες πραγματικά πανέμορφες βίλες.

Αλλόνησος...ο Παράδεισος του Φυσιολάτρη!

Λίγα νησιά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο, παραμένουν τόσο αγνοί φυσικοί παράδεισοι επί γης. Αν υπήρξε κάποτε παράδεισος, τότε σίγουρα θα έμοιαζε με κάποιο από τα πραγματικά μαγευτικά τοπία της Αλλονήσου! Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες, τους ρομαντικούς και γενικότερα τους ανθρώπους που επιζητούν να αφήσουν μακρυά τους το σύγχρονο τρόπο ζωής και να περάσουν διακοπές απαράμιλλης ξεγνοιασιάς, ηρεμίας και αναγέννησης. Οι παραλίες του νησιού δεν έχουν πολύ κόσμο κι έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε τον Ελληνικό ήλιο και τη δροσερή θάλασσα χωρίς να ενοχλείστε από κανένα και τίποτα! Υπάρχουν λίγες, και καλές, παραδοσιακές ψαροταβέρνες όπου καθημερινά θα μπορείτε να απολαμβάνετε τις ‘ευλογίες’ της θάλασσας κάτω από τη σκια αιωνόβιων πεύκων και περιτριγυρισμένοι από λουλούδια και πλούσια βλάστηση.


Σκύρος...το νησί της Άγριας Ομορφιάς!

Η Σκύρος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων και διαφέρει από τα άλλα τρία νησιά. Και αυτό το νησί διατηρεί ένα σχετικά χαμηλό προφίλ κάνοντάς το ιδανικό προορισμό για όσους επιζητούν ήρεμες διακοπές. Σε αντίθεση με τα άλλα τρια νησιά που είναι κατάφυτα, η Σκύρος χαρακτηρίζεται ως νησί με άγρια ομορφιά, καθώς στα τοπία της υπερισχύουν οι βράχοι και η σχετικά χαμηλή βλάστηση. Ο τρόπος που είναι χτισμένα τα σπίτια της μοιάζει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων.


Συνοψίζοντας...

Επιλέγοντας το Κρατικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL) αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την Κεντρική Ελλάδα. Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από την πόλη του Βόλου και είναι το πιο κοντινό αεροδρόμιο σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως πχ. το Πήλιο και οι Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλλόνησος, Σκύρος). Στο αεροδρόμιο θα βρείτε περίπτερα γνωστών εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων. Θέλοντας να επισκεφτείτε όλα αυτά τα όμορφα μέρη που αναφέρθηκαν νωρίτερα, η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί σίγουρα ιδανική λύση, καθώς θα σας προσφέρει αυτονομία και ευελιξία χρονοδιαγράμματος των διακοπών σας.


Επιλέγοντας το  www.cargreece.gr , θα μπορέσετε να νοικάσετε το αυτοκίνητο που ψάχνετε στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, κι όλα αυτά από την άνεση του χώρου σας. Το  www.cargreece.gr  διαθέτει τεράστιο database και συνεργάζεται με όλες τις γνωστές διεθνώς εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανόμενων κι αυτών που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου!


Τέλος, αν θελήσετε να επισκεφτείτε τα περισσότερα μέρη από αυτά που σας αναφέραμε πιο πάνω, τότε θα πρέπει να υπολογίζετε 2-3 εβδομάδες διακοπών! Μη ξεχνάτε ότι η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει να περάσετε ξέγνοιαστες και οικονομικότερες διακοπές!


Αφήστε το άγχος της καθημερινότητας πίσω σας….ανακαλύψτε τους δικούς σας μύθους στη Μαγνησία!


Δημοφιλείς Τοποθεσίες Παραλαβής Αυτοκινήτου στον Βόλο
Αεροδρόμιο Βόλου (VOL)
Λιμάνι
Κέντρο